Du använder en gammal webbläsare. Var god uppgradera för att få en bättre upplevelse.
Adapted Process

När bör du släppa bromsen igen?

Många företag och organisationer har dragit i bromsen. Men är det rätt strategi? Vad blir effekterna av att inte alls kommunicera och berätta sin historia? Kan det till och med vara farligt att under allt för lång tid pausa sina sälj- och marknadsföringsåtgärder? Troligen.

Självklart befinner sig väldigt många företag just nu i en svår situation. Efterfrågan viker, orderböckerna töms snabbt och ingen kan med säkerhet säga när det vänder. (Om du inte säljer skyddsutrustning, rödvin eller godis förstås) Däremot kan man med säkerhet säga ATT det vänder. Det har det alltid gjort. Dåliga tider har ersatts av goda tider. Lågkonjunktur av högkonjunktur. Det finns med andra ord ingen anledning att SLUTA kommunicera. Sen bör ni förstås anpassa era budskap och respektera den rådande situationen. Men även förbereda för att det blir bättre efter att det blivit sämre.

Här kommer 5 tips att fundera på:

 

1. Sluta inte att kommunicera

Även världens mest kända varumärken lägger många miljoner dollar per år på digital marknadsföring. Syns du inte finns du inte, det har aldrig varit mer sant än idag.

2. Dra nytta av just den digitala marknadsföringen

Gissa om alla vi som jobbar hemma är mottagliga för digital marknadsföring. Gissa om våra beteendemönster för alltid kommer att vara förändrade när vi går ur den här krisen? Mer digitalt? Japp.

3. Improvisera & anpassa på kort sikt

Finns det bilder och budskap som inte passar så bra? Är det dumt att uppmana till mer resande eller att ha bilder med många människor i grupp? Ja. Det finns många exempel där din kommunikation måste pausas och anpassas.

4. Planera för bättre tider, men stoppa inte dialogen

Men, när det största oron lagt sig, och vissa projekt ändå pausats, då finns det tid att planera, att tänka smart och göra sig redo. Bra digital marknadsföring bygger alltid på bra och genomtänkta planer. Och efter att ha läst igenom, anpassat och skrivit om, kan säkert planerade kampanjer lanseras, och nya, mer anpassade till läget, läggas till.

5. Förbered er för att gasa fullt igen, med anpassade budskap

Timing is everything sa någon klok person, så när signalerna kommer, besöken ökar, kundkorgarna fylls, då måste vi kunna gasa igen, öka frekvensen och automatiseringen. Då med en hel del nya lärdomar, antaganden och hypoteser om hur den ”nya” marknaden ser ut. Det nya vanliga.

Tips – Ladda ner en enkel strategimatris för kristider

Krisstrategi, Corona

Ladda gärna ner vår andra guide i serien ”Korta fakta, snabb insikt” med en modell för hur du kan skapa din krisstrategi nu, snart och för ”det nya vanliga” som kommer efter krisen.

Hur tänker andra? Här är några exempel:

Kontakta gärna oss på infunnel om du vill ha hjälp med planeringen. Nu, snart eller för det nya vanliga.

 

Thank you for letting us know!