Du använder en gammal webbläsare. Var god uppgradera för att få en bättre upplevelse.
Allmänt

Help to Help: Crowdfunding för att stötta utbildning

Vid en humanitär kris startas många olika projekt och läkare skickas till platsen för att hjälpa till. Men när projektet är över, försvinner läkarna och lokalbefolkningen blir kvar med nästan inget, eller väldigt lite medicinskt stöd. Hur löser man detta? Fråga Help to Help!

När Malin Cronqvist volontärarbetade i Östafrika 2010, såg hon problemen och bestämde sig för att göra något. När hon återvände till Sverige hade hon fått en ide: Crowdfunda universitetsutbildning för framtida läkare i Östafrika. Det var så hjälporganisationen Help to Help startade.

Crowdfunding för att stötta universitetsutbildning

Universitetsutbildning ses ofta som något ouppnåeligt för de flesta studenter i länder som Tanzania eller Uganda. Inte bara när det gäller universitetsavgifter men också socialt. Det är därför en idé som att crowdfunda universitetsutbildning kan verka enkel, men faktiskt har en mycket större betydelse: det handlar om att ge en person möjligheten att vara ett stöd åt sin familj, visa omgivningen att det är möjligt och vara den som driver förändring i samhället.

Från utbildning till påverkan

För att verkligen göra skillnad erbjuder Help to Help inte bara finansiering för universitetsutbildningen, utan även bostadsstöd och workshops för kunna integrera med arbetsmarknaden. Det är vad som definierar Help to Help, att gå från resultat (fler personer med universitetsutbildning) till påverkan (läkare och ingenjörer som kan göra skillnad). Malin Cronqvist och hennes team har redan börjat se resultat av deras arbete: Hittills har Help to Help möjliggjort utbildningar för 208 studenter i Tanzania, Uganda och Kenya, varav 60 tagit examen. Och detta är bara början!

 

Från Marketing Automation Strategi till handling

I början av 2018 letade vi på infunnel efter ett projekt med stor påverkan och träffade då på Help to Help. Vi blev imponerade av deras helhetsperspektiv för att hjälpa studenter och hur de angrep frågan med engagemang och med hårt arbete. Förra året valde vi att stötta Help to Help med workshops i syfte att skapa fler donationer. I år vill vi göra mer för dem och startar därför en fundraiser för att förstärka Help to Help effekten.

Bli en del av Help to Help effekten: Var med och bidra!

Alla som vill får gärna delta i vår fundraiser för Help to Help. Tillsammans strävar vi efter att få ihop 25.000 kronor, det skulle täcka en hel årsavgift för en läkarstudent i Tanzania. Målet är att nå detta innan årets slut.

Vill du vara med och bidra? Det är väldigt enkelt, donera som individ eller som företag via Swish eller till bankgiro.
Swish: Delta genom att swisha 100 kr eller mer till ”1239005406” med meddelandet ”infunnel + your@email”.
Banköverföring: Delta genom att överföra 100 kr eller mer till BankGiro: 900-5406 med meddelandet ”infunnel + your @email”.

Tack för ditt stöd!

Vi uppdaterar sidan regelbundet så besök oss gärna igen för att se hur det går med insamlingen och om vi når målet.


Vill du veta mer om Help to Help, upptäck dem direkt via Malin:

Alla som deltar i insamlingen får en slutuppdatering via mail. Om vi når målet kommer Malin lära oss mer om hur man fokuserar på påverkan istället för resultat.