Du använder en gammal webbläsare. Var god uppgradera för att få en bättre upplevelse.
Adapted Process

En historia om förtroende: 3 lärdomar från Guinness World Records-försäljaren

Marketing Automation (MA) är ingenting nytt. Smarta försäljare har använt sig av MA i alla tider, om än med olika medel och verktyg, för att skapa bättre leads och få fler kunder.

Har du hört talas om Joe Girard? Han är världens bästa bilförsäljare enligt Guinness Book of World Records. Mellan 1963-1978 sålde han 13 001 bilar. Hemligheten bakom hans framgång ligger i hans kunskap om kunden.

Girard etablerade ett system där han regelbundet kommunicerade med sina kunder och leads. Han skrev personliga gratulationskort till var och en av dem och kände till deras behov, drömmar och önskemål. Han dök upp vid de mest relevanta tillfällena för att bygga relationen samt erbjuda mervärde (vilket inte alltid var för att sälja). När det var dags att köpa bil tog man kontakt med Joe Girard.

Vi kan dra många lärdomar från Joe Girard, bland annat vikten av att ha en bra förståelse för kunden, att kommunicera vid rätt tillfälle, och att bygga förtroende med sina kontakter.

Här kommer tre lärdomar vi kan dra från Joe Girard och sättet han jobbade med “Marketing Automation”.

 


 Tack och välkommen!

 

 

1. Gör allt för att förstå kunden

Girard samlade in data om sina leads. Han fick reda på var de bodde, vad de hade för behov, och vad för slags bil de var ute efter (även om de inte var redo att köpa en bil just då). De gav sin information frivilligt till Girard eftersom de gillade honom och kände att han var pålitlig.

Med rätt information, får du en klar bild över vem du pratar med. Du ser världen genom dina kunders ögon, inte dina egna. Som en följd kommunicerar du med dem på deras villkor och utifrån deras behov. Ett sådant förhållningssätt gör stor skillnad i kommunikationen och hur du uppfattas av dina kunder.

 

2. Kommunicera vid rätt tillfälle

Girard följde upp vid relevanta tillfällen, mycket tack vare sitt välutvecklade system. Han höll sig relevant och förblev top of mind, utan att för den delen vara irriterande (se punkt 1). Hans tajming var perfekt. Hans leads såg fram emot att han hörde av sig.

Tajming är oerhört viktigt i dag. Har din marknadsföring samma tajming som Girard?

 

3. Bygg förtroendefulla relationer

Girard visste att försäljning handlar om förtroende.

Förtroende är marknadsförarnas heliga gral, och det finns god anledning för det. Med hjälp av MA kan du etablera den välkända “know, like and trust”-faktor som leder till mer försäljning. Med MA skapar du rätt säljmiljö för dina kunder.

 

Ditt rykte spelar en lika stor roll i dag som den gjorde för femtio år sedan. Kan man lita på ditt företag, även när saker och ting går fel?

 

Börja sälja som Joe Girard

 

“Start doing what’s necessary; then do what’s possible; and suddenly you are doing the impossible.” – Joe Girard

Joe Girard gjorde allt för att förstå kunden. Han kommunicerade vid rätt tillfällen och byggde förtroende med sina kontakter. Det är därför som kunderna gick till honom när de skulle köpa en bil.

För att lyckas med Marketing Automation så ska du tänka och agera som Joe Girard. I dag är det ännu lättare att kommunicera med dina kunder vid rätt tillfälle, i rätt kanal, och på rätt sätt. Och på så vis får du bättre leads och fler kunder. Precis som världens bästa bilförsäljare.

Kom ihåg hans visdomsord:

“The elevator to success is out of order. You’ll have to use the stairs… one step at a time.”

Vad blir ditt nästa steg?

Thank you for letting us know!