Du använder en gammal webbläsare. Var god uppgradera för att få en bättre upplevelse.
Lead Management

En enkel köpresa i Salesforce Pardot

Du kanske redan har ett hum om vad Salesforce Pardot är och hur det kan hjälpa din B2B marketing genom automatisering? Ett exempel på en sån automatisering är en köpresa som kan skapas i en så kallad nurturingslinga.

Det kan lätt kännas överväldigande med alla olika funktioner du kan välja mellan när du automatiserar nurturingslingor i Pardot. Därför är det viktigt att du har syftet med ditt flöde klart för dig innan du bygger upp det. I vårt exempel är syftet att leda en oidentifierad besökare till ett hett lead, redo att köpa.

Inte förrän vårt lead, genom olika actions och fastställda profilegenskaper, kvalificerats som ett ”hett” lead (redo för köp), blir det automatiskt överlämnat till en säljare som redan innehar det specifika heta leadets historia av aktiviteter, intresseområden och profil. Allt detta hjälper säljaren att erbjuda bästa möjliga affär för det enskilda leadet. Betalningen för en god planering är mindre tid spenderad med cold calling på ännu inte köpmogna leads och fler kvalificerade, heta leads att snabbare avsluta en affär med. Kort och gott – en win win!

I exemplet här nedan visar vi hur och var formulär, scoring, automation rules och triggers används för att leda en potentiell kund från en första sökning på Google, genom en automatiserad nurturingslinga och slutligen till samtal från en säljare:

SE EXEMPEL PÅ KÖPRESA

Innan du bygger din första nurturingslinga, tänk på att ha relevant content redo för de olika stegen, fundera över vilka du vill ta in i slingan, när och var du pushar för action och vad ditt företag ser som ett kvalificerat ”hett” lead. Det är alltid bättre att starta enkelt än att redan från början trassla in sig i för komplicerade flöden.

Våga ta steget – allt är bättre än inget. Kontakta oss om du vill prata mer om hur du kan komma igång med Salesforce Pardot eller behöver hjälp att komma vidare!

Thank you for letting us know!