Du använder en gammal webbläsare. Var god uppgradera för att få en bättre upplevelse.
Relevant Content

Klara av Content Marketing-Paradoxen

Låt oss börja med ett helt uppenbart konstaterande. Ju mer vi pillar med våra mobiler och hänger i olika kanaler, desto mindre engagerade blir vi av allt som flashar förbi våra ögon. Makes sense? Inte? Det är inte så konstigt, egentligen.

En undersökning av TrackMaven visar att mängden varumärkesbrandat content i sociala kanaler ökade med 35% under 2015 (OBS USA). Samtidigt dalade content-engagemanget bland användare med 17%. Det är det här som kallas Content Marketing-Paradoxen.

Enligt undersökningen blir amerikaner bara alltmer fästa vid sina mobiler. 5,6 timmar per dag tillbringar de med enheter som har internetupkoppling, och 88% av tiden tillbringar de med mobil och appar. Slutsatsen man kan dra är alltså att de interagerar mindre med varumärken och företag idag. Mindre än de gjorde förr när de tillbringade mindre tid online med färre enheter.

Eh? Som sagt, detta gäller amerikaner men det känns ju inte helt långsökt att vi svenskar skulle ha ett snarlikt beteende. Problematiken med Content Marketing-Paradoxen gäller alltså även för oss. Man misstänker att ett av skälen till det här beteendet kan vara content fatigue. Alltså att man känner sig mätt och utmattad när det kommer till content. Eftersom varumärken och företag höjer insatserna och publicerar i rasande takt blir läsare istället totalt överväldigare.

 

Går det då att övervinna Content Marketing-paradoxen?

Betyder detta att Content Marketing är dött? JA. Nej jag skojar bara. Självklart är det inte så. Det betyder bara att det vi alla redan visste stämmer. Nämligen att man måste göra något mer av sitt content, nu när alla skapar det hela tiden. Så här är 4 tips på hur man bäst underkommer apokalyps… jag menar paradoxen!

1. ALLT ska vara värdefullt

Att inte se skogen för alla träd är ju ett klassiskt misstag. Ironiskt nog tenderar vi att göra samma sak när det gäller content. Vi tillbringar så mycket tid på att brainstorma och skapa att vi faktiskt glömmer bort mottagaren och hur denne ska ta del av det vi producerar.

Här måste man tänka på de stunder och saker som faktiskt skapar engagemang. Utgå från vad som händer när man engagerar sig i innehåll på exempelvis Facebook. När du klickar Gilla sänder du tre olika budskap till dina vänner. Dels uppskattar du något, dels talar du om för contentskaparen att du uppskattar det och dels vill du att alla andra ska veta att du uppskattar det.

När du skapar eget content måste du tänka på samma sätt. Hur kan människor engagera sig i det? På vilken enhet? I vilken kanal? Vad krävs för att de ska kuna visa uppskattning?

2. Se till att det fungerar i sociala kanaler

Som många redan vet älskar folk att dela listor och infographics. Det är enkelt att konsumera, man bränner snabbt igenom det och det kan vara både roliga punkter likväl som bilder. Faktum är att kort content med hårda fakta, såsom just infographics, får fler sociala delningar än någon annan typ av content. Betyder det att människor kommer att börja dela dina grejer bara för att du skriver ett blogginlägg som innefattar en infographic? Knappast. Folk vill ha information som är lätt att dela och som relaterar till dem. Så se till att du bryter ner ditt content i små bitar som är lätta att dela med andra.

Få dina mottagare att interagera med ditt content!

3. Våga spela spelet

Nyligen har man funnit att 71% av B2B-marknadsförare använder white papers i sin marknadsföring, och 82% använder case studies. Och man gör det av en bra anledning. Content av denna typ rapporteras vara effektiv till över 60%, men om alla skapar och använder sig av samma content är det lätt att irra bort sig.

Ett vattentätt sätt att engagera sina mottagare är att lägga till interaktiva element, som ett quiz eller liknande. Playbuzz, en quizgenerator, upptäckte exempelvis att quiz som handlar om minne och personlighet fick mycket större spridning än övriga. Troligtvis beror det på att båda typerna ger användarna en tydlig belöning. Minnesquizet berömmer dem för att de är uppmärksamma, medan personlighetsquizet gör att de kan identifiera sig som en särskild typ av konsument.

Det här är ju något som du kan ta med dig och försöka införliva i ditt eget content! Skapa ett quiz som folk kan dela, där dina mottagare kan testa sina kunskaper eller se vilken produkt som passar dem bäst. Låt dina (potentiella) kunder hitta svar på egen hand, det är betydligt effektivare än du tror.

4. Återvinn dina grejer

Ett annat klassiskt misstag som många gör är att lägga stora delar av sin budget på att skapa sprillans nytt content. Detta trots att några av deras bästa grejer och budskap finns rakt under näsan på dem, det vill säga sådant de redan skapat. White papers, blogginlägg, produktinfo etc är perfekt att använda som grund för att knåpa ihop inspirerande content. Dessutom presenteras eventuell tung info på ett mer lättsamt sätt, och fler blir mottagliga för det. Med andra ord: Våga återvinna dina egna grejer!

 

Följ oss på Infunnel!  Vi är digitala vetenskapsmän. Vi testar, utvärderar, förbättrar och utvecklar din affär.

Så blir du bättre på konvertering 😀 

Thank you for letting us know!


Relaterat